WelkomRobots gaan een steeds grotere rol spelen in onze samenleving.

Ze zijn natuurlijk al heel lang te vinden in de industrie, maar ze komen langzaam maar zeker ook in onze leefomgeving.

Hoewel er op dit moment nog weinig betaalbare en echt bruikbare persoonlijke robots op de markt zijn, proberen we op deze website informatie te verzamelen over robots die nu of in de toekomst voor u als buddy behulpzaam kunnen zijn.

Deze buddy’s zijn bijv. een hulpje thuis, op school, in de zorg, of op het werk, maar kunnen ook gewoon voor plezier zorgen.

Nao, een mooi voorbeeld van een Buddy

De robot die het dichtst in de buurt komt van een bruikbare huisrobot is deze Nao robot gemaakt door SoftBank. Het is inmiddels de 6e versie. Nao spreekt meerdere talen, reageert op mondelinge bevelen, kan rondlopen, verhalen vertellen en veel andere leuke opdrachten uitvoeren. Met het bijbehorende softwareprogramma is het eenvoudig om de robot nieuwe functies te geven.

Alleen jammer dat de robot nog steeds erg duur is en daarom niet geschikt voor de meeste huishoudens. De robot wordt wel al gebruikt in het onderwijs en de gezondheidszorg. Er is bijvoorbeeld een speciale versie met de naam Zora die wordt gebruikt in de gezondheidszorg.

Hier meer over Nao...

Little Sophia, heeft een sprekend gezicht

Little Sophia is het kleine zusje van de bekende Sophia robot en het nieuwste lid van de familie Hanson Robotics. Ze is 14 cm lang en jouw robotvriend en hulpje. Eenvoudig te programmeren en door AI een leuk en lonend avontuur voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Deze kleine uitvoering is nog in ontwikkeling maar via KickStarter al wel te bestellen.

Hier meer over Little Sophia...

Miko 2, een leuke robot voor je kind

Miko 2 is beschikbaar in drie kleuren, en het gebruikt AI en spraakherkenning om met kinderen te communiceren.

Naast het kunnen herkennen van gezichten, het identificeren van gemoedstoestanden en het onthouden van namen, kan Miko 2 "een gesprek beginnen en leren van zijn eigen omgeving om intuïtief met een kind om te gaan".

Hier meer over Miko 2...

MarsCat Bionic Robotic Cat

Een schattige robotkat die autonoom beweegt en je gezelschap houdt. MarsCat wordt aangedreven door een Raspberry Pi. Het kan bewegen, lopen, rennen, strekken en reageren op zijn omgeving. Terwijl je met de kat speelt, ontwikkelt hij een unieke persoonlijkheid.

Deze leuke kat is via Kickstarter te bestellen.

Hier meer over MarsCat...

Voor meer Buddy robots click hier >>
 
 

Je persoonlijke RoboBuddy

Lees meer...

Een leuke RoboBuddy

Lees meer...

Bouw je eigen RoboBuddy

Lees meer...