WelkomRobots gaan een steeds grotere rol spelen in onze samenleving.

Ze zijn natuurlijk al heel lang te vinden in de industrie, maar ze komen langzaam maar zeker ook in onze leefomgeving.

Hoewel er op dit moment nog weinig betaalbare en echt bruikbare persoonlijke robots op de markt zijn, proberen we op deze website informatie te verzamelen over robots die nu of in de toekomst voor u als buddy behulpzaam kunnen zijn.

Deze buddy’s zijn bijv. een hulpje thuis, op school, in de zorg, of op het werk, maar kunnen ook gewoon voor plezier zorgen.

Nao, een mooi voorbeeld van een Buddy

De robot die het dichtst in de buurt komt van een bruikbare huisrobot is deze Nao robot gemaakt door SoftBank. Het is inmiddels de 6e versie. Nao spreekt meerdere talen, reageert op mondelinge bevelen, kan rondlopen, verhalen vertellen en veel andere leuke opdrachten uitvoeren. Met het bijbehorende softwareprogramma is het eenvoudig om de robot nieuwe functies te geven.

Alleen jammer dat de robot nog steeds erg duur is en daarom niet geschikt voor de meeste huishoudens. De robot wordt wel al gebruikt in het onderwijs en de gezondheidszorg. Er is bijvoorbeeld een speciale versie met de naam Zora die wordt gebruikt in de gezondheidszorg.

Hier meer over Nao...

Buddy, heeft zijn naam mee

Deze robot heeft zelfs de naam BUDDY. Het is al een aantal jaren in ontwikkeling door Blue Frog Robotics in Frankrijk. Het is een lange tijd stil geweest rond deze robot, maar volgens de laatste berichten gaat het er toch echt van komen dat de robot op markt komt.

De BUDDY is de metgezel robot die je in het dagelijkse leven ondersteuning kan bieden.

Het is open source en en volgens de website van Blue Frog Robotics eenvoudig te gebruiken.

Hier meer over Buddy...

 

Little Sophia, heeft een sprekend gezicht

Little Sophia is het kleine zusje van de bekende Sophia robot en het nieuwste lid van de familie Hanson Robotics. Ze is 14 cm lang en jouw robotvriend en hulpje. Eenvoudig te programmeren en door AI een leuk en lonend avontuur voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Deze kleine uitvoering is nog in ontwikkeling maar via KickStarter al wel te bestellen.

Hier meer over Little Sophia...

Kiki, sidekick robot

Kiki is wereld's eerste robot die met je meegroeit. Voorzien van een AI Personality Engine wordt elke Kiki uniek op basis van hoe jij, de eigenaar, met haar omgaat. Elke interactie met Kiki is zinvol en elke ervaring helpt haar een betere metgezel voor je te worden.

Deze robot is nog in ontwikkeling maar via KickStarter al wel te bestellen.

Hier meer over Kiki...

Voor meer Buddy robots click hier >>

Inspiratiedagen onderwijsrobot 2019

Lees meer...

Of via deze website...

 
 

Je persoonlijke RoboBuddy

Lees meer...

Een leuke RoboBuddy

Lees meer...

Bouw je eigen RoboBuddy

Lees meer...