ROS

ROS Robot Operating System

Het Robot Operating System (ROS) is een flexibel framework voor het schrijven van robot software. Het is een verzameling tools, bibliotheken en conventies die tot doel hebben om complex en robuust robot gedrag over een breed scala van robotplatformen te vereenvoudigen.

Lees meer...

Amazon RoboMakerAmazon RoboMaker

AWS RoboMaker is een service waarmee u eenvoudig robot-applicaties op schaal kunt maken. AWS RoboMaker breidt het robotbesturingssysteem (ROS) uit met cloudservices. Dit omvat AWS machine learning-diensten. Het omvat monitoringdiensten. Het omvat zelfs analyseservices. Deze zorgen ervoor dat een robot verschillende dingen zelf kan doen. Stream gegevens, navigeer, communiceer, begrijp en leer. AWS RoboMaker biedt een ontwikkelomgeving voor robotapplicaties. Het biedt een robotsimulatieservice die het testen van applicaties versnelt. Het biedt een vlootbeheerservice, zodat u applicaties op afstand kunt implementeren en beheren.

Lees meer..

NAO RobotNAO en Pepper development

Voor het ontwikkelen van software voor de NAO en Pepper robots heeft Aldebaran een SDK en een eigen robot operating system beschikbaar met de naam NAOqi. Verder hebben ze een mooie applicatie met een unieke intuïtieve grafische user interface genaamd Choregraphe waarmee zonder programmeer kennis robots app’s gemaakt kunnen worden.

Lees meer...