Plen2Plen2Plen2 MiniPlen2 Mini

PLEN2

De PLEN2 is een robot kit die alle benodigde onderdelen, printplaten, servo motoren en accessoires bevat die nodig zijn om een vrij sophisticated 20 centimeter hoge tweebenige lopende robot te bouwen.

Met 18 beweegbare gewrichten kan PLEN2 gemonteerd worden zonder uitgebreide technische kennis of speciale gereedschappen, slechts wat geduld en een schroevendraaier is nodig.

De robot heeft interessante functionaliteit zoals de mogelijkheid om kleine voorwerpen te dragen, een dansje uit te voeren of een potje voetbal te spelen. De PLEN2 wordt bestuurd via een smartphone of pc en gebruikers kunnen toegang krijgen via verschillende inputs voor de robot, zoals motion control of gezichtsuitdrukking.

3D-gegevens voor de belangrijkste onderdelen van de robot zijn online beschikbaar, met behulp van een 3D-printer, en kan iedereen deze gegevens aanpassen en hun eigen originele onderdelen maken.

De besturing van PLEN2 is een Arduino compatibel board. Hiermee kunt u gemakkelijk programmeren en functies toevoegen aan PLEN2.

Een control board voor ROS Middleware software is ook beschikbaar. Technische experts en onderzoekers kunnen daarmee een volwaardige robot ontwikkelen.

PLEN Playground wordt continue uitgebreid om de kwaliteit en beschikbaarheid van de PLEN2 gebruikerservaring te verbeteren en omvat een aantal software pakketten, namelijk Motion Editor en Scenografie.

Motion Editor is een webapplicatie waarmee gebruikers motion-functies voor de PLEN serie robot kunnen maken zonder code te schrijven. Via Motion Editor, kunnen gebruikers ook hun creaties delen met de community.

Scenografie is een visuele  programmeertaal tool voor de PLEN robots, het zal helpen jongeren te leren om creatief te denken, structuur logica en te leren programmeren. Het is eenvoudig te installeren op iOS en Android-tablets via de PLEN Playground website.

De Plen2 website: http://www.plen.jp

Plen Playground: http://plen.jp/playground/

Motion Editor: http://plen.jp/playground/motion-editor/