Jimmy

Jimmy

Het 21st Century Robot project van Intel en Trossen Robotics heeft als doel de thuis robots tot een reëel product te maken met de 3D-geprinte robot Jimmy aangedreven door de nieuwe Edison development board van Intel.

Jimmy is gebaseerd op Interbotix Labs HR-OS1 Humanoid Endoskeleton Robot, een open source humanoïde robot platform. De HR-OS1 wordt aangedreven door een onboard Linux-computer zodat u alle processorkracht om de robot te laken functioneren. Deze robot kan worden aangepast met 3D geprinte bekleding en componenten om de vorm en functie van de robot te veranderen. De HR-OS1 is hackable, modulair, humanoid robot ontwikkelplatform ontworpen van de grond af met aanpassingen en wijzigingen als uitgangspunt. Een Node.js interface en API is gecreëerd om apps en andere computers via Wifi te laten communiceren met de robot.

De HR-OS1 heeft twintig actuators en is rechtop 42cm lang en wordt aangedreven door een 2000 mAh batterij. De sensoren zijn voorzien van een gyroscoop en accelerometer en er is ook ondersteuning voor een optionele XBee communicatie-interface.

Het frame zelf is gemaakt van aluminium en Trossen is van plan om het ontwerp, de subcontroller, en de 3D-prints die Jimmy bekleden volledig als open-source vrij te geven. Op die manier zullen meer enthousiaste knutselaars in staat zijn om met hun eigen ontwerpen te komen.

De brains van de robot is echter Edison. Dit nieuwe systeem-op-een-chip maakt gebruik van een dualcore Atom processor en een single core microcontroller, samen met WiFi, Bluetooth en de vereiste geheugen opslag. In het geval van Trossen Robotics wordt gebruik gemaakt van Node.js, maar Edison is ook compatibel met yocto Linux, Arduino, Python en Wolfram, en ondersteunt meer dan dertig I / O-interfaces met dank aan de 70-pin connector.

21st Century Robot project: http://www.21stcenturyrobot.com

Trossen Robotics: http://www.trossenrobotics.com