NAO

De NAO Evolution humanoïd robot valt op door zijn leuke uiterlijk en is een open platform geschikt voor programmering en daarom zeer geschikt voor onderwijs, onderzoek, bedrijven en ontwikkelaars en door zijn goede vaardigheden zeer geschikt als entertainer.

Lees meer...

Little Sophia

Little Sophia is het kleine zusje van de bekende Sophia robot en het nieuwste lid van de familie Hanson Robotics. Ze is 14 cm lang en jouw robotvriend en hulpje. Eenvoudig te programmeren en door AI een leuk en lonend avontuur voor kinderen van 8 jaar en ouder, vooral meisjes.

Lees meer...

Alpha 2 / Lynx

De Alpha 2 humanoid robot van het Chinese bedrijf UBTech lijkt uiterlijk erg veel op de NAO robot van Softbank. Het werd ontwikkeld als kickstarter project via de Indiegogo website. Aangeprezen als “world’s first family robot” zou het in staat moeten zijn om diverse taken in huis uit te voeren. Dit blijkt in de praktijk wat tegen te vallen. De robot is onder de naam Lynx via Amazon verkrijgbaar.

Lees meer...

Pepper

Pepper is een humanod robot ontworpen door SoftBank met het vermogen om emoties te kunnen lezen. Het werd geïntroduceerd in een conferentie op 5 juni 2014 en werd tentoongesteld aan het publiek bij Softbank winkels in Japan. Pepper's emotie herkenning komt van de mogelijkheid om expressies en stem klanken te analyseren.

Lees meer...

Kiki

Kiki is wereld's eerste robot die met je meegroeit. Voorzien van een AI Personality Engine wordt elke Kiki uniek op basis van hoe jij, de eigenaar, met haar omgaat. Elke interactie met Kiki is zinvol en elke ervaring helpt haar een betere metgezel voor je te worden.

Lees meer...

Cozmo en Vector 

Cozmo en Vector zijn kleine AI robots die boordevol technologie zitten en een eigen karakter hebben. Ze zijn ontworpen als een robot-metgezel en een helper voor mensen thuis.

Helaas is de productie van deze leuke robots gestopt.

Lees meer...

BUDDY

De BUDDY is de metgezel robot die je in het dagelijkse leven ondersteuning kan bieden. Het is open source en eenvoudig te gebruiken.

Lees meer...

Robotis OP2

De Robotis OP2 geavanceerde humanoïd robot is een miniatuur robot platform met geavanceerde rekenkracht, geavanceerde sensoren, hoge payload capacity en dynamic motion mogelijkheiden om veel uitdagende onderzoek en onderwijs activiteiten mogelijk te maken.

Lees meer...

Aibo

Aibo is een vriendelijke robothond wiens persoonlijkheid en gedrag in de loop van de tijd evolueert. Het kan het gezicht van de eigenaar herkennen, glimlachen en lovende woorden detecteren en nieuwe trucs leren. En natuurlijk houdt het ervan om geaaid te worden.

Lees meer...