SegwaySegway

Segway Robot

De Segway ziet eruit als half hoverboard, half Segway. In plaats van het bekende Segways stuur aan de wielen heeft deze een paal aan de wielen die tot ongeveer kniehoogte komen. Het verandert in een schattige mini-robot butler wanneer u hiermee niet door de stad rijdt.

De Segway kan aan afstand afleggen tot 30 kilometer met snelheden tot 18 kilometer per uur.

De Segway Robot heeft twee knipperende ogen en spreekt met een klassieke monotone robotachtige stem. Het herkent spraakopdrachten en het heeft een met internet verbonden camera. De Segway Robot kan navigeren en volgen en hij is uitbreidbaar met veel interessante mogelijkheden.

De armen van de Segway Robot zijn los verkrijgbaar en zijn vrij eenvoudig grijpers die goed zijn voor het oppakken van eenvoudige objecten.

Dit robotics platform van Intel en Xiaomi ondersteunde opstartup Ninebot, kan zijn omgeving aftasten, objecten, mensen en stemmen herkennen en kan uitgebreid worden tot andere taken d.m.v. een ontwikkel kit.

Een developer kit zal naar verwachting beschikbaar zijn in de tweede helft van 2016 met een commerciële versie op een later tijdstip.

 

Segway Robot: http://nl-nl.segway.com/products/have-something-that-does-anything