R2-D2R2-D2

R2-D2

R2-D2 was een vindingrijke astromech-droid en diende op zijn beurt Padmé Amidala, Anakin Skywalker en Luke Skywalker.

Hij toonde grote moed bij het redden van zijn meesters en hun vrienden van vele gevaren. Hij was een ervaren ruimteschip-monteur en assistent van een jachtpiloot en vormde een onwaarschijnlijke maar duurzame vriendschap met het kieskeurige protocol droid C-3PO.

Zoals alle R2-eenheden kan R2-D2 reparaties aan de buitenkant van een vliegend ruimteschip uitvoeren. Hij hecht zich vast met zijn magnetische voeten als hij niet in zijn speciale nis zit.

R2-D2 heeft behalve zijn magnetische voeten, een groot aantal andere ingebouwde handigheidjes. Zo heeft hij onder meer een communicatiearm, een holografisch projector, een brandblusser, een levenssensor, een cirkelzaag, een klauw, een jetpack en een lasapparaat. Ook kan hij met opzet olie spuiten of lekken om een vijand te verblinden.

Zoals alle astromechdroids kan R2-D2 niet spreken in een taal die een gemiddeld wezen kan begrijpen. Hij communiceert met piepjes. Met (fictieve) specialistische apparatuur, zoals de astromechtranslator, of met behulp van een andere droid zoals de protocoldroid C-3PO, kan de spraak van een astromech geïnterpreteerd worden.

Deze iconische robot is door diverse fabrikanten als speelgoed op de markt gebracht.

R2-D2 website: https://www.starwars.com/databank/r2-d2

R2-D2 builders website: http://astromech.net