JustoCat

JustoCat therapie robot

JustoCat is bewezen een waardevol hulpmiddel bij het verbeteren van de interactie tussen de persoon die lijdt aan dementie en de verzorger, ongeacht of de verzorger een familielid of een professional is. Gebaseerd op onderzoek blijkt dat dit kalmerend effect weer kan leiden tot de vermindering van medicatie.

De therapie kat is zo groot en zwaar als een echte kat en gedraagt zich in veel opzichten als een echte kat bij de interactie door het zachtjes strelen op de rug. Maar het is een perfect hygiënisch duurzame robot die dan ook gebruikt kan worden in de zorg bij dementie, zowel in de private omgeving, in verpleeghuizen en ook in dagcentra.

JustoCat® hoeft niet te worden gevoed, naar de wc of te bewegen en ze zal in je schoot blijven zolang als je het nodig hebt. Omdat de vacht wordt geleverd met twee verschillende kleuren, kan het indien nodig worden gewijzigd en zal geen allergieën veroorzaken want het is wasbaar in de machine.

De accu kan functioneren voor een paar dagen, maar het wordt aanbevolen dat JustoCat® iedere avond/nacht wordt opgeladen als je niet wilt dat de accu op raakt in het midden van de dag, als de kat ligt te spinnen in je schoot.

JustoCat: http://www.justocat.com/nl/