BioloidBioloid

 

Bioloid

Bioloid is een educatieve robot kit waarin je de basis, de structuren en principes van de robot gewrichten leert kennen en de toepassing ervan kan uitbreiden naar creatieve engineering, inverse kinematica, en kinetics. Het is ook voor hobbyisten die genieten van het bouwen van op maat gemaakte robots en is de meest gebruikte robot kit voor deelname aan diverse robot competities. 

Met Bioloid (Bio + All + Droid = Bioloid), kunt je allerlei mogelijke soorten robots geïnspireerd door levende wezens creëren.

Bioloid robot onderdelen kunnen worden samengevoegd in elke gewenste vorm om de robot die je wilt bouwen te realiseren. Je kunt de bijgeleverde instructies volgen om de voorbeeld robots te bouwen, of pas en bouw je eigen robot die je op televisie of in films hebt gezien. Met jouw idee en passie zal de robot die je hebt gedroomd werkelijkheid worden.

Bioloid wordt gebruikt als het meest waardevolle educatieve hulpmiddel voor robot lessen in het voortgezet onderwijs, robot-gerelateerde experimenten en creatieve technische projecten in de universitaire laboratoria. Je kunt  met Bioloid ook deelnemen aan robot wedstrijden, spelletjes en robot optredens met entertainment als doel.

RoboPlus is een icon-type, op de taal C gebaseerde, makkelijk te gebruiken software voor de Bioloid en is ook eenvoudig te gebruiken voor gebruikers die geen computer talen begrijpen. De bewegingen en het gedrag van de robot kan worden geprogrammeerd en beheerd met de software. De gebruikers kunnen tevens de structuur en de grammatica van de taal C tijdens het gebruik van RoboPlus leren. Daarnaast worden verschillende C programma voorbeelden van deskundigen meegeleverd.