Ozobot

Ozobot Evo

De sociale smart robot De Ozobot Evo robot combineert het educatieve gamen met programmeren, robotica en wereldwijde sociale interactie. Ozobot voorziet hiermee alle educatieve aspecten in een spelenderwijze manier van leren voor kinderen. De verscheidenheid van functies welke Ozobot Evo te bieden heeft zijn eenvoudig te leren maar moeilijk om daadwerkelijk te beheersen. Dit maakt de Evo enorm uitdagend! Verbind de robot eenvoudig d.m.v. Bluetooth en begin het avontuur vanuit de Ozobot app. 

In de gratis Ozobot Evo app voor Android of iOS vind je constant nieuwe uitdagingen om te voltooien om zo je programmeer-en robot skills voortdurend te gaan verbeteren. Hiermee zul je weer nieuwe uitdagingen, geluiden en personalisaties unlocken. De kleine geavanceerde robot is voorzien van 2 type sensoren; kleur-sensoren om lijnen te volgen en kleurcodes te lezen + meerdere infrarood sensoren rondom de robot om obstakels te ontwijken. 

Het besturen van je Ozobot Evo kan op verschillende manieren: 
1. Laat je Ozobot autonoom zijn wereld verkennen 
2. Bestuur de robot via je smartphone of tablet d.m.v. Bluetooth 
3. Programmeer de Ozobot met lijnen + kleurcodes en ga vervolgens aan de slag met de programmeertool Ozoblockly. 

De Ozobot Evo beschikt over emoties genaamd “Ozojis”, je kunt deze emoties zelf gaan personaliseren en delen met je Ozobot vrienden via de Ozobot Evo app. Programmeren kan de Ozobot op elk gewenst niveau via de uitgebreide programmeertool OzoBlockly, de vele klassikale toepassingen zijn gratis te downloaden en te gebruiken. Het enige wat je nodig bent om te beginnen is een Ozobot en een computer of tablet. Geschikt voor thuis, in het klaslokaal en zelfs onderweg. 

Thuis:

De Ozobot Evo biedt oneindig veel speelplezier, programmeerprojecten en downloadbare activiteiten voor het hele gezin. Met de apart verkrijgbare skins laat je je Ozobot Evo nog meer tot leven komen! 
In het klaslokaal: De Ozobot Evo is een toegankelijke robot voor klassikaal gebruik via een computer, tablet of op papier. Dankzij het uitgebreide aanbod van programmeeropdrachten kun je eenvoudig aan de slag. Ozobot is alles omvattend qua; STEM/STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) aspecten en breid deze vaardigheden verder uit voor leerlingen. De missie: het inspireren van de nieuwe generatie programmeurs, ontwikkelaars, uitvinders en meer! 
Onderweg: Ontmoet ""Ozobot vrienden"" en verbind jouw Ozobot met die van anderen. Speel en programmeer de nieuwe uitdagingen, deel ze, en heb educatieve interactie samen met je Ozobot vrienden wereldwijd. 

Functies: 

Ozobot Evo App (gratis): Games, personalisaties, chat-functie, challenges, programmeren en meer voor Android en iOS. 
Ozoblockly programmeerbaar tool (gratis): Toeging tot tal van programmeer opdrachten voor thuis of in de klas, op elk gewenst niveau. 
Bluetooth verbinding, op afstand bestuurbaar via de app: Bepaal zelf de bewegingen, geluidjes en LEDs via de Android of iOS app Infrarood sensoren. De Ozobot Evo detecteert en ontwijkt obstakels.
Zelfstandige mode: Laat de Ozobot zelf bepalen wat hij doet en laat je verassen. 
Kleuren en lijnen volgen: De Ozobot volgt lijnen en voert de gegeven commando's uit d.m.v. kleurcodes. 
OzoChat voor Bot-2-Bot wereldwijd chatten (Beveiligde chat voor kinderen onder de 12 jaar).

Specificaties:
Accuduur: 1 uur per oplaad sessie. 
Afmeting: 3,2 cm diameter. 
Input: mini USB. 
Sensoren: geavanceerde kleursensoren en infrarood sensoren. 
Indicatoren: geluiden + led lichten.

 

Ozobot: https://ozobot.com