WelkomRobots gaan een steeds grotere rol spelen in onze samenleving.

Ze zijn natuurlijk al heel lang te vinden in de industrie, maar ze komen langzaam maar zeker ook in onze leefomgeving.

Hoewel er op dit moment nog weinig betaalbare en echt bruikbare persoonlijke robots op de markt zijn, proberen we op deze website informatie te verzamelen over robots die nu of in de toekomst voor u als buddy behulpzaam kunnen zijn.

Deze buddy’s zijn bijv. een hulpje thuis, op school, in de zorg, of op het werk, maar kunnen ook gewoon voor plezier zorgen.

NAO RobotNAO, een mooi voorbeeld van een Buddy

De robot die het dichtst in de buurt komt van een bruikbare huisrobot is deze NAO robot gemaakt door SoftBank. Het is inmiddels de 6e versie. NAO spreekt meerdere talen, reageert op mondelinge bevelen, kan rondlopen, verhalen vertellen en veel andere leuke opdrachten uitvoeren. Met het bijbehorende softwareprogramma is het eenvoudig om de robot nieuwe functies te geven.

Alleen jammer dat de robot nog steeds erg duur is en daarom niet geschikt voor de meeste huishoudens. De robot wordt wel al gebruikt in het onderwijs en de gezondheidszorg. Er is bijvoorbeeld een speciale versie met de naam Zora die wordt gebruikt in de gezondheidszorg.

Hier meer over NAO...

Little SophiaLittle Sophia, heeft een sprekend gezicht

Little Sophia is het kleine zusje van de bekende Sophia robot en het nieuwste lid van de familie Hanson Robotics. Ze is 14 cm lang en jouw robotvriend en hulpje. Eenvoudig te programmeren en door AI een leuk en lonend avontuur voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Deze kleine uitvoering is nog in ontwikkeling maar via KickStarter al wel te bestellen.

Hier meer over Little Sophia...

Astro Robot

Astro de nieuwe thuisrobot van Amazon

De robot kan door het huis rijden om een oogje in het zeil te houden, werkt met spraakopdrachten dankzij de ingebouwde assistent Alexa.

Kan ook informatie weergeven op het beweegbare scherm.

Meer over Astro hier...

Mini Pupper

Open source, ROS Robot Dog Kit

De gedroomde sidekick voor jou om te leren en te experimenteren met robotica, en geavanceerde functies van een dynamische robot te verkennen die normaal gesproken niet beschikbaar zouden zijn voor deze prijs.

Hier meer over Mini Pupper...

 

MarsCatMarsCat Bionic Robotic Cat

Een schattige robotkat die autonoom beweegt en je gezelschap houdt. MarsCat wordt aangedreven door een Raspberry Pi. Het kan bewegen, lopen, rennen, strekken en reageren op zijn omgeving. Terwijl je met de kat speelt, ontwikkelt hij een unieke persoonlijkheid.

Deze leuke kat is via Kickstarter te bestellen.

Hier meer over MarsCat...

Voor meer Buddy robots click hier >>
 
 

RoboBuddyJe persoonlijke RoboBuddy

Lees meer...

Fun RobotEen leuke RoboBuddy

Lees meer...

Bouw een RoboBuddyBouw je eigen RoboBuddy

Lees meer...