Astro Robot

De Amazon Astro Thuis Robot

Astro heeft twee grote wielen aan de voorkant en een klein wiel aan de achterkant, waarmee het door je huis kan rijden en de gebruiker kan volgen met behulp van zijn sensoren. Bovenop de robot is een roterend scherm geplaatst, dit toont een paar virtuele ogen en geeft de robot een vriendelijke uitstraling. Op dit scherm kan ook andere informatie worden weergegeven. Net achter het scherm zit een camera die de omgeving opneemt en bewaakt. De camera kan verticaal worden uitgeschoven om de omgeving ook vanaf een hoger uitkijkpunt te bekijken. Via een mobiele app kunnen mensen de robot op afstand besturen zodat ze ook een rondje door het huis kunnen maken als ze niet thuis zijn.

Amazon laat weten dat Astro voor verschillende dingen gebruikt kan worden gebruikt, waaronder monitoring, videoconferenties met familie en vrienden, het vermaken van kinderen en alle dezelfde functies van de Alexa-apparaten - naar muziek luisteren, je agenda bekijken, enz. Astro kan de indelingvan  je huis vastelggen en ga op commando naar specifieke kamers gaan. De spraakgestuurde robot kan gezichten herkennen, items afleveren aan specifieke mensen, nadat een mens het item in de opslagbak heeft geplaatst, en accessoires van derden gebruiken om bijvoorbeeld de bloeddruk te registreren. Hij kan het geluid van een rookmelder, koolmonoxidemelder of brekend glas detecteren.

Volgens Amazon houdt Astro rekening met privacy. Gebruikers kunnen met één druk op de knop microfoons, camera's en beweging uitschakelen en "grenzen" instellen om de robot uit bepaalde kamers te houden.

Technische gegevens
Astro Technisch Overzicht

Dimensies
Apparaat: 424 mm x 250 mm x 440 mm

Oplader: 280 mm x 264 mm x 127 mm
Gewicht
Apparaat: 9,35 kg

Oplader: 1,75 kg
Oplaadtijd batterij
Apparaat laadt in ongeveer 45 minuten op met de meegeleverde oplader
Baterij type
Oplaadbare lithium-ionbatterij
Periscoop hoogte
Uitschuifbaar tot 1066 mm vanaf de vloer
Beeldscherm
10,1-inch HD-aanraakscherm, resolutie van 1280x800
Camera's
Camera met 5 megapixels en 1080p periscoopcamera met diagonaal gezichtsveld van 132 °
WiFi-connectie
Dual-band 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth-connectie
Ondersteuning voor Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) voor audiostreaming van uw mobiele apparaat naar Astro of van Astro naar uw Bluetooth-luidspreker. Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP) voor spraakbesturing van aangesloten mobiele apparaten. Handsfree spraakbesturing wordt niet ondersteund voor Mac OS X-apparaten. Bluetooth-luidsprekers waarvoor pincodes nodig zijn, worden niet ondersteund.
Poorten
USB-C
Audio
2.1 Systeem: 2 x 55 mm full range front-firing speakers en een passieve basradiator
Processor
2x Qualcomm QCS605, 1x Qualcomm SDA660, 1x processor met Amazon AZ1 Neural Edge
Toegankelijkheid
U kunt Alexa-ondertiteling en ondertiteling inschakelen, het scherm vergroten, kleurinversie in- en uitschakelen en kiezen tussen kleurcorrectie-opties. U kunt de VoiceView-schermlezer ook inschakelen om gebaren te gebruiken om door het scherm te navigeren en gesproken feedback te horen over de items die u selecteert.
Inbegrepen in de doos
Astro (apparaat), binnenbak en bekerhouder, oplader en 1,8 m voedingskabel, snelstartgids en welkomstpakket.
Vereisten
Om Astro te gebruiken, zijn een actief Amazon.com-account, een compatibel mobiel apparaat met iOS 13+ of Android 8+ en de Astro-app vereist.

 

Astro op Amazon website: https://www.aboutamazon.com/news/devices/meet-astro-a-home-robot-unlike-any-other