Pepper

Pepper, de human-shaped robot

Pepper is ontworpen door Aldebaran Robotics in samenwerking met SoftBank Mobile.

Aangenaam en sympathiek, Pepper is veel meer dan een robot, het is een echte mensachtige buddy gemaakt om te communiceren op de meest natuurlijke en intuïtieve manier doormiddel van zijn bewegingen met het lichaam en gebruik te maken van zijn stem. Pepper houdt ervan om met mensen te communiceren, meer te leren over hun smaak en gewoontes.

Pepper kan gezichten herkennen, praten, luisteren en autonoom bewegen.

Dansen, spelen, leren of zelfs chatten in een andere taal, Pepper kan het allemaal.

Pepper slaat geleidelijk de persoonlijkheidskenmerken op, voorkeuren en past zich aan de smaak en gewoonten van zijn menselijke metgezel.

Pepper is in staat om de belangrijkste emoties te identificeren: vreugde, verdriet, woede of verrassing.

Het is ook geschikt voor het interpreteren van een glimlach, een frons, de toon van de stem en non-verbale taal zoals de hoek iemands hoofd, bijvoorbeeld. De combinatie van al deze informatie gebruikt de robot om te bepalen of zijn menselijke gesprekspartner in een goed of een slecht humeur is.

Peper is geen functionele robot voor huishoudelijk gebruik. In plaats daarvan, is Pepper bedoeld "om mensen gelukkig te maken", het leven van mensen te verbeteren, relaties te vergemakkelijken, plezier te hebben met mensen en mensen te verbinden met de buitenwereld. Pepper's makers hopen dat de onafhankelijke ontwikkelaars nieuwe content en apps gaan creëren voor Pepper.

Het hoofd van de robot heeft vier microfoons, twee HD camera’s (in de mond en het voorhoofd) en een 3-D dieptesensor (achter de ogen). Er is een gyroscoop in de romp en aanraak sensoren in het hoofd en handen. De mobiele basis heeft twee sonars, zes lasers, drie bumper sensoren en een gyroscoop.

Verder heeft het tablet die het gebruikt om te helpen keuzes te maken, maar ook om zijn eigen emoties te uiten.

Het is in staat om de bestaande software in de Aldebaran app store ontworpen voor die andere robot NAO uit te voeren.

Pepper: https://www.softbankrobotics.com/emea/en/pepper

Softbank: https://www.softbankrobotics.com/emea/en

Developer info: https://developer.softbankrobotics.com/