LittleBot Buddy

LittleBot Buddy

LittleBot Buddy is de 9e robot die uit de Slant Concepts-lijn van LittleBots STEM-kits komt.

Deze toevoeging is de meest aantrekkelijke van allemaal. Buddy is een interactieve robotica-kit die eenvoudig te bouwen is en ontworpen om kinderen enthousiast te worden voor het maken van een robobuddy.

Buddy is het hoogtepunt van bijna 2 jaar werk. LittleBots experimenteert met varianten van Buddy sinds de eerste LittleBots-kits werden uitgebracht. Ze vonden eindelijk een ontwerp dat zowel zeer interactief als eenvoudig te bouwen was.

Buddy werkt door de wereld om hem heen te observeren. Wanneer er iets verandert, genereert hij compleet unieke reacties, net zoals een levend wezen zou doen. Hij is volledig spontaan. Dit helpt Buddy om de aandacht van kinderen langer vast te houden terwijl ze met hem bouwen en samenwerken.

De kit kan binnen een uur worden gebouwd, vereist geen solderen en heeft minder dan 15 schroeven. Dit maakt het eenvoudig om te bouwen, zelfs voor de meest onervaren gebruikers.

De hoofdchip is Arduino en kan opnieuw worden geprogrammeerd met behulp van standaard of grafische programmeerhulpmiddelen, zoals de Arduino IDE of Makeblock.

Het unieke van Buddy is dat hij 3D-geprint is. LittleBots heeft deze keuze gemaakt om zowel een schoner ontwerp met minder onderdelen te maken als om kinderen uit te nodigen om de robot te bewerken en erop voort te bouwen. "Wanneer de robot 3D-geprint is, weten kinderen dat ze meer onderdelen 3D mogen printen met de printer in een klaslokaal", aldus Gabe Bentz, hoofdontwerper van het LittleBots-project.

Alles bij elkaar is Buddy een zeer interactieve robotica-kit waarmee je eenvoudig aan de slag kunt, maar die een goede hoeveelheid complexiteit bevat in een eenvoudig klein pakket.

De kit is momenteel beschikbaar op Kickstarter.

Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/slantrobotics/littlebot-buddy