Jibo

Jibo

Jibo, de ontwikkeling van werelds eerste familie robot is helaas mislukt. De robot komt daarom niet op de markt.

Het is een desktop robot, heeft een ronde voet die wordt aangesloten op een standaard stopcontact, een enigszins kegelvormig buik en een ronde kop met een vlakke voorzijde. Het donkere, ronde gezicht is voorzien van een 5,7-inch scherm.

De robot is bedoeld om op te dienen als een metgezel en persoonlijke assistent. Het heeft twee hi-res camera's die het mogelijk maken gezichten te herkennen, te volgen en te fungeren als een persoonlijke fotograaf, verder kan het volgen wie aan het woord is tijdens een videochat. Geavanceerde kunstmatige intelligentie algoritmen leert je voorkeuren kennen zodat Jibo zich aanpast aan je leven.

Door Jibo's 360-graden microfoons en natuurlijke taalverwerking kunnen gebruikers overal in de kamer met Jibo praten. Jibo bootst menselijke interactie na omdat de robot is ontworpen om natuurlijke sociale en emotionele signalen te interpreteren.

Jibo wordt uitgebracht in twee versies: een home versie voor early adopters en een developers versie voor degenen die nieuwsgierig zijn om meer apps voor de bot te programmeren.

Publieke release wordt verwacht in het najaar van 2016.

Jibo: https://www.jibo.com