InMoov

De InMoov Robot

InMoov is de eerste open source 3D geprinte levensgrote robot.

Te maken met elke 3D-printer met een print grootte van 12x12x12cm, wordt het gezien als een ontwikkelplatform voor universiteiten, laboratoria en hobbyisten, maar het is in de eerste plaats bedoeld voor makers.

Het open source concept, het delen met de gemeenschap, geeft InMoov de eer om door tal van projecten over de hele wereld te worden gereproduceerd. Het is een van de meest populaire 3D printing robotica projecten in de korte geschiedenis van het desktop 3D printen,

InMoov wordt gemaakt door Gael Langevin, een Franse beeldhouwer en ontwerper. InMoov is zijn persoonlijke project en werd in januari 2012 gestart als de eerste open source prothetische hand, dit heeft geleid tot projecten zoals Bionico, E-Nable en vele anderen.

Op dit moment, overal ter wereld, zijn 3D printing hackers en robotica enthousiastelingen bezig met het afdrukken van hun eigen open source life-size humanoïde robot met de InMoov bestanden die online gedeeld worden op repositories zoals Thingiverse.

Dit is een vrij populair en uitdagend 3D print project, er zijn elke week nieuwe bijdragen uit de internet gemeenschap. Check de InMoov blog en Twitter-account voor updates en bijdragen van anderen bij het maken van deze fascinerende robot.

 

De inMoov Robot: http://inmoov.fr

Thingiverse: http://www.thingiverse.com