Alpha2Lynx

De Alpha 2 Sociale Robot heet nu Lynx

De Alpha 2 sociale robot wordt aangeprezen als “world’s first family robot”. Het lijkt uiterlijk erg veel op de NAO robot van Softbank. De robot is onder de naam Lynx via Amazon verkrijgbaar.

De robot is geprogrammeerd om te helpen met verschillende taken, zoals huishoudelijke taken, voorlezen aan kinderen voor het slapen gaan en het uitschakelen van bijv. verlichting voor hun menselijke buddy. Echter de robot kan ook worden geprogrammeerd via een app systeem om gespecialiseerde diensten te verrichten, zoals optreden als een verpleegster met medische kennis, het onderwijzen van yoga of het onderwijzen van talen aan zijn menselijke buddy. De robots hebben sociale programmering die hen in staat stelt om te communiceren met andere robots en zullen hun eigen sociale netwerken vormen in de nabije toekomst. Dit blijkt in de praktijk wat tegen te vallen.

De Daily Mail meldt dat het Chinese tech bedrijf UBTech de ontwikkeling volledig heeft gefinancierd via zijn "First Humanoid Robot for the Family" Indiegogo campagne in november inmiddels meer dan 1 miljoen dollar heeft opgehaald. De Alpha 2 is gepland om te worden aangeboden voor een prijs die de meeste gezinnen zich kunnen veroorloven namelijk zo’n 1300 dollar. De sociale robot was te zien op de CES show in Las Vega waar werd aangekondigd dat de Alpha 2 waarschijnlijk op de markt komt in maart 2016.

Het bedrijf zegt dat deze humanoid robots dezelfde kennis en mogelijkheden hebben als een smartphone, maar in een menselijke vorm zijn gebracht met de mogelijkheid om te communiceren met gebruikers die een smartphone niet kan bieden.

De Alpha 2 zou in staat moeten zijn tot het uitvoeren van huishoudelijke taken, te handelen als een vriend en yoga-instructeur kunnen zijn. De Alpha 2 heeft 20 beweegbare gewrichten die het mogelijk maken om te bewegen als een mens.

UBTech noemt Alpha 2 een humanoid robot een "leuke vriend voor iedereen in de familie”. Om ervoor te zorgen Alpha 2 zo levensecht mogelijk is, is de robot uitgerust met gezichtsherkenning waarmee het leden van de familie kan herkennen uit de verte. De robot kan ook fungeren als uw persoonlijke sociale assistente door het vastleggen van foto's, video's en zelfs het plaatsen van de foto’s op je social media accounts.

Hier een lijst van enkele taken die Alpha 2 zou kunnen uitvoeren:

    Organiseren van kalenders, schema's en het verstrekken van herinneringen voor komende evenementen en taken.

    Nemen van foto's en plaatsen van deze foto's op sociale media accounts.

    Yoga of danslessen geven aan familieleden.

    Mondelinge instructies geven voor taken zoals reparaties in huis.

    Entertainen van kinderen of gasten doormiddel van muziek of dans.

    Beantwoorden van vragen door te zoeken op het web.

    Vreemde talen leren aan familieleden.

    Melden van het actuele weer.

    Medische herinneringen geven.

    Werken als een home security monitor die huiseigenaren kan waarschuwen voor indringers.

Produkt Parameters

Lynx: https://ubtrobot.com/products/lynx

UBTech website: https://ubtrobot.com/