NAO Robot

De NAO Evolution, prgrammeerbare humanoid robot

Dit is tot nu toe het beste voorbeeld van een RoboBuddy! 

De programmeerbare humanoid NAO Evolution Robot is volledig autonoom en zeer geschikt voor onderwijs, onderzoek, bedrijven, ontwikkelaars en hobbyisten. NAO Evolution is een open platform en heeft het vermogen om te leren en weet de aandacht op zich te richten door zijn goede vaardigheden voor entertainment.

NAO Evolution is het resultaat van een unieke combinatie van mechanische engineering en software, het is een robot met een veelheid aan sensoren, motoren en software bestuurd door een uniek besturingssysteem: NAOqi OS.

NAO is ontworpen om te worden gepersonaliseerd, met behulp van de Choregraphe software is het zeer eenvoudig om nieuwe functies en capaciteiten aan de robot toe te voegen. Hierdoor is het mogelijk om van een NAO uw persoonlijke RoboBuddy te maken.

Het heeft 7 ‘zintuigen’ voor natuurlijke interactie:

Bewegen: 25 graden van vrijheid en een humanoid vorm die hem in staat stellen om te bewegen en zich aan te passen aan de wereld om hem heen. Zijn interne sensors stellen hem in staat om zijn evenwicht te bewaren en om te weten of hij staand of liggend is. Een val manager maakt het mogelijk om na een eventuele valpartij de robot zelfstandig op te laten staan. 

Gevoel: De talloze sensoren in zijn hoofd, handen en voeten, evenals zijn sonar sensoren, stellen hem in staat zijn omgeving waar te nemen.

Horen en spreken: Met zijn 4 directionele microfoons en luidsprekers, NAO kan samen werken met mensen in een volledig natuurlijke manier, door te luisteren en spreken. NAO is in staat om diverse verschillende talen te spreken en te verstaan.

Zien: NAO is uitgerust met twee camera's die zijn omgeving opnemen in hoge resolutie, het helpt hem om vormen en objecten te herkennen. NAO is hiermee ook in staat om gezichten te herkennen.

Aansluiten: Heeft zelfstandig toegang tot het internet, NAO is in staat om een reeks van verschillende verbindingen (WiFi, Ethernet) te gebruiken.

Denken: We kunnen natuurlijk niet echt spreken van "Artificial Intelligence" met de NAO, maar de robots zijn al in staat om opvallend menselijk gedrag te reproduceren.

Het NAOqi OS geeft programmeurs de bouwstenen voor diverse robotica toepassingen. Zijn state-of-the-art complexe technologieën zoals spraakherkenning, object herkenning en beweging’s mogelijkheden geeft de bouwstenen om complexe robotica toepassingen te creëren. De ingebedde programmeerbare robot software inclusief een snelle, veilige en betrouwbare, cross-platform, gedistribueerd robotica raamwerk geeft ontwikkelaars een solide basis waarop deze 
robot applicaties ontwikkeld kunnen worden. De SDK (Software Developers Kit) geeft de mogelijkheid om de robot te programmeren in C++, Python en Java.

NAO Evolution robot specificaties:
Afmetingen: 573 x 275 x 311 mm
Gewicht: 5,2 kg
Accu: 60 minuten bij actief gebruik en 90 minuten bij normaal gebruik
Degrees of Freedom: 25
Processor: Intel Atom met 1.6GHz
Ingebouwde OS: Linux
Compatibele OS: Windows, Mac OS, Linux
Programmeertalen:
    Embedded: C ++, Python
    Remote: Java, MATLAB, Urbi, C, .Net
Vision: Twee HD 1280 × 960 camera's
Connectivity: Ethernet, Wi-Fi

NAO Specs

NAO: https://www.softbankrobotics.com/emea/en/nao

SoftBank: https://www.softbankrobotics.com/emea/en