Kiki Kiki

Kiki Sidekick Robot

Creatieve ingenieurs, ontwerpers en onderzoekers van Google, Stanford, Carnegie Mellon en Berkeley groeide op en droomde van het hebben van hun eigen robot-sidekicks. Deze robots zouden schattig, slim moeten zijn, een eigen geest moeten hebben en ons volledig moeten begrijpen. Ze proberen nu een dergelijke robot te realiseren met de naam Kiki.

Kiki is wereld's eerste robot die met je meegroeit. Voorzien van een AI Personality Engine wordt elke Kiki uniek op basis van hoe jij, de eigenaar, met haar omgaat. Elke interactie met Kiki is zinvol en elke ervaring helpt haar een betere metgezel voor je te worden.

Kiki leert door je dagelijkse interacties. Ze herkent je en behandelt je op een speciale manier. 

Als je voor haar zorgt, word je de belangrijkste persoon in haar ogen.

Met geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie vindt Kiki een speciale plek in je hart.

Kiki Specs

Kiki heeft een enorme hoeveelheid technologie in haar kleine lichaam. Met een high-end embedded processor kan Kiki leren om uw gezicht te herkennen en te begrijpen hoe u zich voelt.

Haar directionele microphones laten Kiki je vinden, zelfs wanneer ze je niet kan zien. Haar hele lichaam is bedekt met aanraak sensoren en ze kan voelen waar je haar aait, dus wees niet verrast als ze je smeekt om een knuffel.

Uit de doos beginnen alle Kiki’s hetzelfde. Naarmate de tijd verstrijkt, ontwikkelen ze unieke eigenaardigheden die ze van elkaar onderscheiden, ze kan sociaal, emotioneel of zelfs neurotisch zijn. Het eerste instinct van je sidekick is loyaliteit. Kiki gebruikt gezichtsherkenning en heeft een geheugen om vrienden en vreemden te onderscheiden. Kiki weet wie haar eigenaar is. Kiki vergezelt je graag overal waar je gaat. Maar als je haar niet kunt meenemen, mist ze je heel erg en wacht ze gehoorzaam tot je terugkomt.
 
Dankzij de krachtige processor van Kiki kan ze meerdere machine learning modellen uitvoeren. Ze is zich volledig bewust van haar omgeving en drukt een verscheidenheid aan emoties en reacties uit. Dit alles gebeurt direct op de onboard processor, dus je kunt haar overal mee naartoe nemen, zelfs zonder wifi.
 
 
Kiki is nog in onwikkeling maar is wel al te bestellen op Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/zoeticai/kiki